ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Consulatului general la Istanbul Centrul de Apel

ASP Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Invest

antitrafic

E-services Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Comunicat de presă

În perioada 16-17 noiembrie 2018, funcționarii Ambasadei, Tudor Vasilica, Consilier și Sorin Pleșca, Secretar II, consul au efectuat o deplasare de serviciu în orașele Izmir și Manisa, Turcia.

Pe parcursul vizitei au fost organizate întrevederi cu Guvernatorul regiunii Izmir, Erol Ayyildiz, Vicepreședintele Camerei de comerț din Izmir, Eyup Cemal Elmasoglu, Șeful direcției regionale cultură și turism din Izmir, Murat Karacanta și cu Șeful Departamentului regional de poliție din Izmir, Huseyin Așkin.

În cadrul discuțiilor oficialii din Izmir au fost informți despre programele social-economice ale Guvernului RM și acțiunile îndreptate spre îmbunătățirea climatului de afaceri întru atragerea investitorilor străini, de asemenea, au fost examinate posibilitățile de amplificare a cooperării RM cu regiunea Izmir în domeniile economic, turismului și cultural.

În contextul proiectului Ambasada vine mai aproape de tine, funcționarul consular a prestat servicii consulare cetățenilor care sunt stabiliți cu trai permanent sau temporar în regiunile menționate. De asemenea, în orașul Izmir, a fost organizată o întâlnire cu reprezentanții diasporei unde au fost discutate problemele cu care aceștia se confruntă și posibilitățile Ambasadei de a acorda asitența necesară.