ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Consulatului general la Istanbul Centrul de Apel

ASP Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Invest

antitrafic

E-services Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Ziua Independenței RM sărbătorită la Ankara

29 august, Ankara - Cu prilejul sărbătorilor naționale, Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia a organizat o recepție desfășurată în Centrul de cultură și congrese ”Nazim Hikmet” din sectorul Yenimahale. La eveniment au participat circa 300 de persoane, printre care ambasadori, șefi ai misiunilor organizațiilor internaționale și alți membri ai corpului diplomatic acreditat la Ankara, precum și diplomați din cadrul MAE RT, alți oficiali și reprezentanți ai mediului politic, de afaceri, academic, intelectualității și diasporei moldovenești din capitala Turciei, dar și din alte localități.

Pentru prima dată la o recepție organizată de o misiune diplomatică din Ankara, autoritățile oficiale au fost reprezentate la nivel de Vicepreședinte al RT, Fuat Oktay, care, de rând cu Ambasadorul Igor Bolboceanu, adresându-se participanților, a adus felicitări cu prilejul celei de-a 27 aniversări de la obținerea Independenței RM. Trecând în revistă relațiile bilaterale, demnitarul turc a exprimat satisfacția pentru calitatea acestora, a apreciat drept reală perspectiva dezvoltării legăturilor economice, disponibilitatea realizării unor noi proiecte în Moldova prin intermediul Agenției guvernamentale TIKA și a reiterat determinarea Președintelui Recep Tayyip Erdogan de a vizita RM și dorința de amplificare a relațiilor moldo-turce, ridicându-le la nivelul parteneriatului strategic.

Participanții la recepție au fost invitați, în continuare, la concertul maestrului Eugen Doga, organizat de primăria Yenimahalle, sponsorizat de Camera de Comerț Turco-Română din București. Scena Sălii arhipline de concert, de circa 1600 de locuri, a adunat numeroși artiști din Turcia, Moldova și România, care, împreună cu maestrul, au prezentat numeroase melodii din repertoriul renumitului compozitor. Menționăm că, în cadrul concertului, a fost interpretată în premieră oda ,,Salut, Turcia!”, compusă de Eugen Doga și dedicată lui Mustafa Kemal - Atatürk, fondatorul Turciei moderne.

În Centrul de cultură ”N.Hikmet”, pe data de 29 august curent, au fost expuse și lucrările pictorilor moldoveni de origine găgăuză stabiliți în Turcia, Atanas și Mete Caracioban, precum și fotografii cu imagini din diferite localități ale RM. Oaspețiilor le-au fost oferite vinuri moldovenești și bucate pregătite de gospodinele din diasporă.