ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Consulatului general la Istanbul Centrul de Apel

ASP Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Invest

antitrafic

E-services Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Vizita delegației Comisiei pentru politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova condusă în Republica Turcia

Delegația Comisiei pentru politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova condusă de Președintele comisiei, Violeta Ivanov, s-a aflat în zilele de 12–13 aprilie curent în Republica Turcia, la invitația Președintelui Comisiei pentru politică Externă a Marii Adunări Naționale, Volkan Bozkır. Din delegația parlamentară moldovenească au mai făcut parte membrii Comisiei Marian Lupu și Adrian Lebedinschi. Delegația RM a fost însoțită de Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Turcia, Igor Bolboceanu.

Deputații moldoveni au avut o întrevederi cu colegii din Comisia pentru politică Externă a Marii Adunări Naționale și cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Turcia – Moldova, condus de Președintele acestuia Mehmet Altay. Delegația țării noastre a fost primită de Speaker-ul Marii Adunări Naționale a RT, Islamil Kahraman. În aceiași zi, membrii Comisiei pentru politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova s-au întâlnit și cu Ministrul afacerilor externe al RT, Mevlüt Çavuşoğlu.

În cadrul discuțiilor au fost abordate numeroase subiecte de pe agenda bilaterală, inclusiv consolidarea relațiilor moldo-turce pe dimensiunea parlamentară pe linia Comisiilor pentru politică externă, extinderea cooperării bilaterale în cadrul organizațiilor internaționale, dar și colaborarea eficientă a autorităților moldovenești cu autoritățile UTA Găgăuzia pe platforma legislativului. Salutându-se dinamica pozitivă a dialogului politico-diplomatic înregistrat în ultima perioadă, au fost abordate, de asemenea, unele aspecte legate de situaţia internaţională şi interacţiunea dintre cele două ţări în cadrul organizaţiilor de cooperare regională din zona Mării Negre.