ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Consulatului general la Istanbul Centrul de Apel

ASP Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Invest

antitrafic

E-services Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Vizita de studiu în Republica Turcia a delegației Consiliului Coordonator al Audiovizualului, condusă de dl Dragoș Vicol, Președintele

În perioada 17-19 ianuarie curent, la invitația Consiliului Suprem al Radio și Televiziunii din Republica Turcia (RTÜK), delegația Consiliului Coordonator al Audiovizualului al Republicii Moldova, condusă de Președintele CCA, Dragoș Vicol a efectuat o vizită de studiu în or. Ankara.

Pe parcursul vizitei, delegația moldovenească a făcut cunoștință cu activitatea RTÜK și s-a întâlnit cu Președintele Consiliului, Prof. Dr. Ilhan Yelikaya. Părțile au examinat posibilitatea extinderii colaborării între instituții. Un subiect separat al discuțiilor l-a constituit posibilitatea organizării cursurilor de instruire în Turcia pentru radiodifuzorii din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia (UTAG). A fost examinată și posibilitatea creării unor produse media comune în cooperare cu radiodifuzorii din țara noastră și partenerii turci.

Agenda vizitei a inclus familiarizarea cu activitatea posturilor de televiziune și radio din Turcia, fiind prezentată experiența pe dimensiunea reglementării domeniului audiovizual. Delegația a avut o întâlnire cu Vicepreședintele corporației de stat pentru radio și televiziune (TRT), Dr. Zeki Çiftçi, precum și cu conducerea canalului privat ”CNN Türk”.