ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.
Consulatului general la Istanbul Paşapoarte cu date Biometrice Centrul de Apel

Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Products of Moldova E-services Registru Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Recepția pentru marcarea aniversării 25-a de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Turcia și țările prietene

Pe data de 3 octombrie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Turcia, Igor Bolboceanu, a participat la Recepția pentru marcarea aniversării 25-a de la stabilirea relatiilor diplomatice între Republica Turcia și țările prietene și frățești găzduită de Mevlüt Çavuşoğlu, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia. La evenimentul festiv organizat în clădirea istorică Ankara Palace, pe lângă oaspeții de onoare - Ambasadorii statelor din Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia, Republica Kazahstan, Republica Kîrgîză, Republica Moldova, Republica Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Republica Uzbekistan, au participat majoritatea șefilor misiunilor diplomatice a statelor și organizațiilor internaționale acreditate la Ankara.

Luând cuvântul în fața celor prezenți, M. Çavuşoğlu a subliniat importanța crescândă a relațiilor țării sale cu fiecare din cele zece state, independența cărora a fost recunoscută de Turcia printre primele state. Ministrul le-a mulțumit Ambasadorilor pentru activitatea acestora și, în semn de apreciere a contribuției lor la consolidarea și aprofundarea relațiilor bilaterale, le-a înmânat câte o plachetă realizată întru omagierea aniversării, conținând un timbru comemorativ special editat și pus în circulație începând cu 30.05.2017 de Poșta Națională a Turciei (PTT).