ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Consulatului general la Istanbul Centrul de Apel

ASP Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Invest

antitrafic

E-services Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

O nouă acțiune a Ambasadei Republicii Moldova în Republica Libaneză cu reședința la Ankara, în cadrul proiectului ”Ambasada vine mai aproape de tine”

În perioada 20-22 octombrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Libaneză cu reședința la Ankara, a realizat o nouă acțiune în cadrul proiectului ”Ambasada vine mai aproape de tine”. În timpul vizitei în or. Beirut, în afara prestării serviciilor consulare cetățenilor stabiliți cu traiul în Republica Libaneză, a fost identificat un spațiu separat care urmează să servească drept Centru educațional-cultural pentru copiii și membrii diasporei. Solicitarea a fost înaintată de către conaționalii noștri în timpul vizitei anterioare a funcționarului consular al Ambasadei, la inaugurarea sediului Consulatului Onorific al Republicii Moldova în capitala libaneză.

Spațiul respectiv, a fost oferit gratuit de către Consulul Onorific al Republicii Moldova la Beirut, dl Elias Saad, și a fost dotat din contul acestuia cu cele necesare – tablă de scris, proiectoare, bănci, mese de scris și scaune, etc. Sala respectivă a fost prezentată cetățenilor noștri, printre care s-au numărat și membrii Asociației de prietenie moldo-libaneze, care au mulțumit pentru condițiile deosebite oferite pentru copii și s-au angajat să identifice din rândul lor o persoană cu studii didactice pentru asigurarea procesului de studii.

Cu acest prilej, unui grup de părinți, membri ai diasporei, le-au fost înmânate drept cadou abecedare ”Albinuța”, oferite la solicitarea Ambasadei, de Biroul pentru relații cu diaspora, în cadrul proiectului Guvernului Republicii Moldova. S-a convenit ca cetățenii noștri și Oficiul Consulului Onorific în Republica Libaneză, în coordonare cu Ambasada vor stabili în cel mai scurt timp un program de activitate educațional-culturală.