ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Consulatului general la Istanbul Centrul de Apel

ASP Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Invest

antitrafic

E-services Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Delegația Parlamentului Republicii Moldova condusă de Președintele legislativului, Andrian Candu, s-a aflat în zilele de 12 – 14 septembrie curent în Turcia, la invitația Speakerului Marii Adunări Naționale a Turciei, Ismail Kahraman

În timpul vizitei, Andrian Candu a purtat discuții cu Președinte Republicii Turcia Recep Tayyip Erdogan, Premierul turc Binali Yildidrim, și s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei molodovenești în Turcia în cadrul recepției oficiale organizate de Ambasada Republicii Moldova la Ankara.

În afara de Speakerul turc, evenimentul prin care s-au marcat aniversarea a 26-a de la proclamarea independenței și 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Turcia, a fost onorat și de vice-premierul Fikri Ișik, alți oficiali turci, precum și conducătorii misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale acreditate la Ankara.

Numerosul public (circa 350 persoane) a avut ocazia să vizioneze lucrările artiștilor Atanas și Mete Karacoban, pictori de origine găgăuză stabiliți în Turcia, expoziția de fotografii și artizanat confecționat de meșteri populari moldoveni, să savureze din programul artistic oferit de Cvartetul de coarde al Filarmonicii Naționale din Moldova ”Serghei Lunchevici” și Artistul poporului Marin Gheras. Participanții la eveniment au avut parte de un frumos buchet muzical de inspirație folclorică fiind atrași în dans de cei din Ansamblul ”Fluieraș”. În cadrul recepției au fost prezentate produse ale vinificatorilor Republicii Moldova, oferite de către Oficiul Național al viței de vie și vinului ”Moldova vin”, dar și ale bucătăriei naționale pregătite inclusiv de reprezentanții diasporei care s-a întreținut pe parcurs cu parlamentarii.

Delegația condusă de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a vizitat și sediul Ambasadei Republicii Moldova la Ankara.