ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Privatization

Consulatului general la Istanbul Centrul de Apel

ASP Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Invest

antitrafic

E-services Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Inaugurarea sediului Consulatului Onorific al Republicii Moldova în Republica Libaneză

Pe data de 27 iunie curent, la Beirut, a avut loc inaugurarea sediului Consulatului Onorific al Republicii în Republica Libaneză. Cu această ocazie, la invitația lui Elias SAAD, Consul Onorific al Republicii Moldova, la Beirut, s-au deplasat Ambasadorul Republicii Moldova la Ankara, Igor BOLBOCEANU și funcționarul consular al Ambasadei, Secretar III, Sorin PLEȘCA.

Evenimentul s-a produs cu participarea unor oficiali libanezi, a reprezentaților misiunilor diplomatice acreditate, numeroșilor oameni de afaceri locali, precum și a diasporei moldovenești. În cadrul ceremoniei de deschidere audiența a fost salutată de către dl Ambasador și Consulul Onorific care au menționat importanța evenimentului în perspectiva dezvoltării relațiilor moldo-libaneze, asigurării unei vizibilități și promovării realizărilor și imaginii RM în Liban. De asemenea, a fost salutată participarea la eveniment a numeroșilor reprezentanți ai diasporei moldovenești la Beirut, subliniindu-se necesitatea unei conlucrări a acesteia cu noul Consulat Onorific, precum și promovarea unor acțiuni culturale cu participarea unui număr cât mai mare de cetățeni din ambele țări.

În contextul implementării proiectului ”Ambasada vine mai aproape de tine”, care are drept scop facilitarea accesului la servicii consulare a cetățenilor RM, în aceeași zi, funcționarul consular al Ambasadei a avut o întâlnire cu conaționalii noștri în cadrul căreia au fost abordate subiecte cu caracter consular, precum și aduse la cunoștință informații privind serviciile consulare oferite.

De menționat că Consulatul inaugurat la Beirut este singurul Consulat Onorific al Republicii Moldova în Republica Libaneză.

Datele de contact ale Consulatului onorific al Republicii Moldova în Beirut:
Consul: Elias SAAD.
Adresa: Sil El Fil, Mkalles Roundabout, ESLA Head Office, Beirut, Liban.
Telefon: 00961 1500611

\