ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.Privatization

Consulatului general la Istanbul Centrul de Apel

ASP Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Invest

antitrafic

E-services Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Lansarea proiectului ”Moldova Cinematografică” la Istanbul și Antalya

În contextul marcării aniversării a 25-a de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Turcia, pe data de 30 martie curent, în or. Istanbul și 31 martie curent, în or. Antalya a fost lansat proiectul ”Moldova Cinematografică”, realizat de Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova (CNC), în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia, Consulatul Onorific al Republicii Moldova în Antalya și compania turcă ”SUMMA GROUP”.

Proiectul este organizat peste hotare în premieră și își propune prezentarea publicului străin filmelor moldovenești de scurt metraj, acordarea sprijinului promovării cinematografiei naționale, creșterii vizibilității operelor cinematografice autohtone în plan internațional, precum și stabilirea contactelor profesionale cu instituțiile de resort din Republica Turcia.

La manifestare au participat corpul diplomatic, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al RT, autoritățile locale, intelectualitatea și organizațiile profesionale de cineaști și producători de film, reprezentanții Companiei de stat Teleradio din Republica Turcia (TRT), diaspora moldovenească, etc.

În fața celor prezenți au luat cuvântul Ambasadorul Republicii Moldova, Igor Bolboceanu și reprezentantul CNC, Managerul proiectului ”Moldova Cinematografică”, Alina Rusu, procedându-se la o succintă retrospectivă a relațiilor moldo-turce, prezentarea Centrului Național al Cinematografiei și proiectelor realizate de acesta.

În cadrul evenimentului au fost demonstrate peliculele ”Milika”, ”Ana”, ”Paparuda” și ”Teatrul și pușcăria”, selectate de CNC. Participanților le-a fost oferită o cupă de vin a companiei moldovenești ”Chateau Vartely”.