ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.Privatization

Consulatului general la Istanbul Centrul de Apel

ASP Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Invest

antitrafic

E-services Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Sărbătorile primăverii marcate la Ankara

Pe data de 12 martie curent, Ambasada Republicii Moldova la Ankara împreună cu Asociația de prietenie Turcia-Moldova și comunitatea cetățenilor moldoveni din Republica Turcia au marcat sărbătorile primăverii ”Mărțișor” și Ziua Internațională a Femeii, la care au fost prezente circa 170 de persoane. Aflată în capitala turcă, la eveniment a participat și dna Irina Vlah, Bașcanul UTA Găgăuzia, care i-a salutat pe participanți, la fel ca și Ambasadorul RM în RT, dl Igor Bolboceanu și Președintele Asociației de prietenie turcă-moldovenească dl Rafit Köksal.

Pe parcurs a fost prezentat un program cultural, susținut de copiii membrilor Misiunii și reprezentanților diasporei moldovenești, cuprinzând poezii și cântece de primăvară, creații dedicate femeilor. În fața participanților a evoluat cu succes interpretul turc Gem Güral. Un alt Invitat special al manifestării a fost interpreta Nicoleta Gavriliță din Republica Moldova care a oferit mai multe melodii, demonstrând o performanță artistică de excepție.

Manifestarea, desfășurată în incinta hotelului ”IÇKALE” din Ankara, a fost organizată cu suportul Consulilor Onorifici ai Republicii Moldova, Diyar İçkale Gültekin (Antalya), Murat Genç (Manisa și Izmir) precum și companiei ”DIBA Ltd” importator al vinurilor moldovenești în Turcia.