ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.
Consulatului general la Istanbul Paşapoarte cu date Biometrice Centrul de Apel

Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Products of Moldova E-services Registru Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Comunicat de presă

Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia a organizat pe data de 21 septembrie 2016, în incinta “Swissotel Ankara” recepția oficială prilejuită de aniversarea a 25-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. La eveniment au participat mai mult de 300 de persoane, printre care Viceprim-ministrul Republicii Turcia, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Subsecretarul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Ambasadorul Ali Kemal Aydin, majoritatea șefilor misiunilor diplomatice statelor și organizațiilor internaționale acreditate la Ankara, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Turcia, membrii corpului diplomatic, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, oameni de afaceri și cultură, precum și reprezentanții diasporei moldovenești.

În alocuțiunea rostită, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Turcia, Igor Bolboceanu a procedat la o scurtă trecere în revistă a evoluțiilor din țară și a subliniat importanța și caracterul ascendent al relațiilor moldo-turce, consolidarea contactelor bilaterale la nivel local și central, perspectiva intrării în vigoare în timpul apropiat a Acordului de comerț liber dintre statele noastre și a stabilirii în viitor a parteneriatului strategic.

Oaspeților le-a fost oferit un concert în cadrul căruia au evoluat artiștii moldoveni Livica Știrbu-Socolov, Marin Gheras, Radu Tălămbuță și Igor Vitliuc, care au prezentat un program de muzică clasică și melodii populare moldovenești. În cadrul recepției a fost servite vinuri și bucate naționale moldovenești. De asemenea, pentru publicul prezent, în cadrul evenimentului au fost expuse obiecte artizanale, fotografii cu imagini pitorești și proiectate materiale video despre Republica Moldova.