ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.
Consulatului general la Istanbul Paşapoarte cu date Biometrice Centrul de Apel

Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Products of Moldova E-services Registru Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Vizita de lucru în Regatul Hașemit al Iordaniei a dlui Eduard Grama, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova

În perioada 8-10 septembrie curent, la invitația părții iordaniene, delegația Republicii Moldova condusă de către Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama s-a aflat într-o vizită de lucru în Regatul Hașemit al Iordaniei. Delegația a fost însoțită de Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Hașemit la Iordaniei, cu reședința la Ankara, Igor Bolboceanu.

În cadrul vizitei la Amman, Ministrul Eduard Grama a avut o întrevere bilaterală cu omologul său iordanian Dr. Rida A. Shibli. Discuțiile s-au axat pe principalele chestiuni cu privire la cooperarea în domeniul agriculturii, stabilirea relaţiilor de colaborare şi comunicare inter-instituţională, precum și facilitarea contactelor între companiile autohtone moldovenești producătoare de produse agroalimentare (fructe, legume) și cele din Iordania în vederea dezvoltării parteneriatelor de afaceri. S-a procedat la un schimb de informații și materiale privind potenţialul de producere şi export în sectorul agroalimentar din ambele ţări.

La finele întrevederii, miniștrii au semnat Memorandumul de înțelegere între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerul Agriculturii al Regatului Hașemit al Iordaniei privind cooperarea în domeniul agriculturii și industriei alimentare pe termen lung, ce va oferi oportunitatea inițierii și dezvoltării unei colaborări reciproc avantajoase în domeniul agriculturii.

Ministrul E. Grama a fost prezent la recepția oficială organizată cu ocazia aniversării a 25-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, la care au participat membri ai Guvernului iordanian, șefii și membrii misiunilor diplomatice acreditate la Amman, precum și numeroși oameni de afaceri iordanieni.

Programul delegației moldovenești a inclus și vizitarea unor obiective importante ale sectorul agroalimentar din Iordania.