ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.
Consulatului general la Istanbul Paşapoarte cu date Biometrice Centrul de Apel

Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Products of Moldova E-services Registru Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Ministrul de externe Andrei Galbur a scris un editorial pentru publicaţia europeană EuObserver

Într-un editorial apărut astăzi în publicaţia europeană EuObserver, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a abordat o serie de subiecte de actualitate vizând activitatea Guvernului Republicii Moldova, scoţând în evidenţă, de asemenea, şi problemele care preocupă societatea moldovenească în ultimul timp.

Ministrul Galbur a ţinut să sublinieze, în special, voinţa politică a executivului de la Chişinău de a implementa agenda de reforme conform Acordului de asociere cu UE, invocând în acest sens hotărârea fermă a autorităţilor moldoveneşti de a realiza în termenele stabilite obiectivele fixate în Foaia de parcurs. El a abordat într-un mod temerar problemele legate de criza politică, frauda din sistemul bancar, corupţia şi protestele din stradă care constituie cele mai serioase sfidări pe care clasa politică moldovenească trebuie să le înfrunte.

În acest context, el a remarcat importanţa deosebită a conjugării eforturilor tuturor forţelor politice şi a societăţii civile, dar şi al menţinerii sprijinului din partea partenerilor internaţionali de dezvoltare, pentru a asigura succesul deplin al reformelor şi depăşirii dificultăţilor cu care se confruntă ţara. „Sarcina noastră este ca reformele profunde şi acţiunile decisive să nu lase spaţiu de manevră funcţionarilor corupţi, să nu mai fie cazuri de conflicte de interese şi alte forme de abateri”, a opinat şeful diplomaţiei moldoveneşti.

Evocând beneficiile de care se bucură ţara noastră şi cetăţenii săi de pe urma parcursului european, cum ar fi abolirea regimului de vize, facilitarea mobilităţii academice, sporirea exportului de produse moldoveneşti pe piaţa europeană şi altele, ministrul Galbur şi-a exprimat speranţa că, perseverând pe această cale Republica Moldova va putea deveni în perspectivă o ţară eligibilă pentru Uniunea Europeană.

Articolul în cauză poate fi accesat AICI.