ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.


Consulatului general la Istanbul Paşapoarte cu date Biometrice Centrul de Apel

Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Products of Moldova E-services Registru Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

Vizita în Republica Turcia a delegației Ministerului Sănătății Republicii Moldova, condusă de Ministrul Ruxanda Glavan.

În perioada 22-25 iunie curent, la invitația Ministrului Sănătății al Republicii Turcia, Recep Akdağ, o delegație a Ministerului Sănătății al Republicii Moldova în frunte cu Ministrul Ruxanda Glavan a întreprins o vizită de lucru la Ankara.

A avut loc un schimb de opinii opinii amănunțit privind reformele în sectorul spitalicesc din ambele state, asigurările obligatorii de asistență medicală, serviciul de urgență, precum și modelul de finanțare a sistemului de sănătate. Ascensiunea rapidă a sistemului medical din Turcia reprezintă un interes sporit pentru Republica Moldova și în acest sens, propunându-se preluarea celor mai bune practici și implementarea lor ulterioară în țara noastră.

Membrii delegației Ministerului Sănătății al RM s-au documentat cu privire la activitățile mai multor instituții publice din cadrul sistemului de sănătate al RT precum: Institutul Securității Sociale, Institutului Spitalelor Publice, Institutului Dispozitivelor Medicale și Farmaceutice, Spitalul de Cercetare și Formare ”Atatürk”, Spitalul de boli oncologice din Ankara și Centrul de Coordonare a Serviciilor de Sănătate din RT pentru Calamități, responsabil la nivel național de managementul medical al calamităților. În timpul aflării la Ankara, delegația a vizitat Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia, unde s-a întâlnit cu membrii Misiunii.