ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.


Consulatului general la Istanbul Paşapoarte cu date Biometrice Centrul de Apel

Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Products of Moldova E-services Registru Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

ANUNȚ

Stimați concetățeni,

Vă aducem la cunoștință că, recent Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea din Moldova (OIM), susținut de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) - a lansat subprogramul Abilitarea Femeilor din Diasporă, al patrulea în cadrul programului de granturi Diaspora Engagement Hub. Noul subprogram va oferi susținere proiectelor ce vizează îmbunătățirea condițiilor sociale și economice ale femeilor, prin transfer de cunoștințe și abilități, inclusiv prin creare de servicii inovatoare și implicarea în inițiative comunitare. Activitățile pot fi organizate atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele țării.

În cadrul subprogramului sunt disponibile cinci granturi, a câte cinci mii de franci elvețieni fiecare. Cetățenii interesați să participe la concurs vor depune proiectele în perioada 1 iunie 2016 – 31 martie 2017, pentru câteva domenii prioritare: dezvoltare comunitară; educație și mentorat; sănătate; antreprenoriat social; consiliere și advocacy; servicii sociale.

Dosarele de aplicare vor fi depuse online, pe pagina www.brd.gov.md. Proiectele vor fi examinate o dată la două luni, pe parcursul întregii perioade de aplicate, de către o comisie comună de evaluare OIM / BRD.

Pot obține finanțare proiectele propuse doar de către membrii diasporei (persoană fizică, grup de inițiativă / asociație) ai căror beneficiari direcți și/sau indirecți sunt femeile din diaspora Republicii Moldova. Perioada de implementare a activităților finanțate nu trebuie să depășească 4 luni. Nu sunt eligibile proiectele politice și cele cu caracter cultural.

Mai multe detalii privind condițiile de aplicare pot fi găsite aici:
http://brd.gov.md/sites/default/files/public_note_-_diaspora_women_empowerment_june_2016.pdf

Diaspora Engagement Hub este un program destinat diasporei, implementat de Biroul pentru Relații cu Diaspora, în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea din Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Vă rugăm să aduceți această informație la cunoștința unui număr cât mai mare de conaționali și să aplicați pentru a câștiga. Merită!