ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada


Consulatului general la Istanbul Paşapoarte cu date Biometrice Centrul de Apel

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player

Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Products of Moldova E-services Registru Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

 • 09.02.2016

  Stimați concetățeni

  Ambasada Republicii Moldova la Ankara vă invită să marcăm împreună, sâmbătă, 05 martie 2016, între orele 15.00 - 17.00, frumoasele sărbători ale primăverii „Mărţişor” și Ziua Internațională a Femeii.

  Cu aceasta ocazie invităm să participe la eveniment pe toți membrii comunității moldovenești precum și prietenii diasporei. Pentru a crea o bună dispoziție și a ne simți confortabil, vă încurajăm să vă aduceți aportul și la realizarea unui program cultural (o poezie, un cântec, un dans).

  Adresa:
  Ankara, Hotelul İÇKALE, Maltepe, Gazi Mustafa Kemal Blv. No:89, 06000 Çankaya (stația de metrou Maltepe).

 • 03.02.2016

  ANUNȚ

  În contextul implementării proiectului “Ambasada vine mai aproape de tine”, care are drept scop facilitarea accesului la servicii consulare de calitate a cetăţenilor aflaţi în străinătate, Ambasada Republicii Moldova la Ankara informează despre faptul că, funcţionarul consular al Ambasadei, dl Andrei PALADUȚA, se va afla pe data de 10 februarie 2016 în deplasare de serviciu în regiunea Antalya.

 • 05.01.2016

  Concertul de la Ankara susținut de naistul din Republica Moldova, Marin Gheras

  La 28 decembrie curent, la Ankara, Ambasada Republicii Moldova în colaborare cu Ministerul Culturii și Turismului al Republicii Turcia și Orchestra simfonică prezidențială au organizat un concert cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

 • 04.01.2016

  Primul magazin de vinuri moldovenești de la Ankara

  Recent, la Ankara a fost deschis oficial primul magazin de vinuri moldovenești. În vânzare sunt expuse vinurile albe și roșii ale companiei moldovenești ”Tomai”, din sudul Republicii Moldova. Membrii misiunii diplomatice de la Ankara au vizitat unul din punctele de vânzări și în cadrul discuțiilor, Bariș Oktay Ermihan, proprietarul magazinului a menționat că este mulțumit de deschiderea acestuia, iar vinurile moldovenești devin tot mai populare în rândul consumatorilor turci. El a subliniat că este interesat să importe vinuri moldovenești și ale altor companii din Republica Moldova.

 • 30.12.2015

  Oficierea căsătoriilor în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Turcia

  Pe parcursul anului 2015, în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Turcia au avut loc 3 ceremonii de oficiere a căsătoriei ai cetățenilor noștri, care se află temporar sau permanent în statul de reședință. În incinta, Ambasadei, în cadrul ceremoniilor oficiale, cuplurile de tineri au depus jurământul de credință în fața funcționarului consular.

 • 30.11.2015

  Întâlnirea personalului Ambasadei Republicii Moldova în Republica Turcia cu cetăţenii moldoveni care domiciliază pe teritoriul Republicii Turcia în regiunea oraşului Ankara

  Pe data de 22 noiembrie 2015, la propunerea Ambasadei a fost organizată o nouă întâlnire între colaboratorii misiunii diplomatice şi mai mulţi membri ai diasporei aflaţi cu traiul în Republica Turcia și domiciliați în oraşul Ankara și în regiunile învecinate.

 • 27.11.2015

  Expoziția Națională ”FABRICAT ÎN MOLDOVA 2016”

  Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova are deosibită onoare și plăcere de a vă informa despre cea de-a XV-a ediție a evenimentului național ”FABRICAT ÎN MOLDOVA”, care se va desfășura în perioada 3-7 februarie 2016, la CEI ”Moldexpo” (Str. Ghioceilor nr.1).

 • 23.11.2015

  Vizita de lucru la Amman a dlui Igor BOLBOCEANU, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Hașemit al Iordaniei

  În perioada 11-12 noiembrie dl Igor BOLBOCEANU, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Hașemit al Iordaniei cu sediul la Ankara a întreprins o vizită de lucru la Amman, însoțit de dl Andrei PALADUȚA, funcționarul consular, Secretar I al Ambasadei.

 • 02.11.2015

  Comunicat de presă

  Academia de Științe a Moldovei, recent, a desemnat Grădina Botanică pentru elaborarea proiectului național, în perspectiva participării Republicii Moldova la Expoziția Internațională EXPO 2016 din Antalya, care urmează să aibă loc în perioada 23 aprilie -30 octombrie 2016, cu genericul ”Florile și copiii”.

 • 14.10.2015

  ANUNȚ

  În contextul implementării proiectului “Ambasada vine mai aproape de tine”, care are drept scop facilitarea accesului la servicii consulare de calitate a cetăţenilor aflaţi în străinătate, Ambasada Republicii Moldova la Ankara informează despre faptul că, funcţionarul consular al Ambasadei, dl Andrei PALADUȚA, se va afla pe data de 19 octombrie 2015 în deplasare de serviciu în orașul Manisa.

 • 09.10.2015

  Comunicat de presă

  Luni, 05 octombrie curent, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Turcia Igor BOLBOCEANU a avut o întrevedere de lucru cu dl Rifat HISARCIKLIOĞLU, Președintele Consiliului de Conducere al Uniunii Camerelor de Comerț și a Burselor de Mărfuri a Turciei (TOBB), cea mai mare structură de profil din RT care unește mai bine de 1,5 milioane de organizații locale și regionale.

 • 03.09.2015

  Recepția oficială oferită de Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia cu ocazia sărbătorilor naționale - Ziua Independenței și Limba noastră

  La 28 august curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia împreuna cu Consulatul Onorific din Antalya au organizat o recepție oficială cu ocazia sărbătorilor naționale - Ziua Independenței și Limba noastră, la care au participat circa 200 persoane.

 • 03.09.2015

  Deschiderea oficială a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în Antalya, Republica Turcia

  Vineri, 28 August 2015, în or. Belek, Republica Turcia a avut loc deschiderea oficială a Consulatului Onorific al Republiii Moldova în Antalya.

 • 02.09.2015

  Vizita de lucru a dlui Anatol VANGHELI, Secretar General al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării al Republicii Moldova în regiune Antalya (Republica Turcia)

  La 26 august curent, în marja participării la deschiderea Consulatului Onorific, Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării al Republicii Moldova, Anatol VANGHELI, conform programului stabilit a avut întrevederi bilaterale cu Guvernatorul provinciei Antalya, Muammer TÜRKER, Primarul general al municipiului Antalya, Menderes TUREL, şi cu președintele Camerei de Agricultură din regiune, Nazif ALP.

 • 29.07.2015

  Atenţionare de călătorie pentru Siria

  În legătură cu deteriorarea majoră a situaţiei din Republica Arabă Siriană, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene reiterează apelul către cetățenii Republicii Moldova, care se mai află în această ţară, de a o părăsi cât mai curând posibil prin toate mijloacele de transport încă operaţionale.

 • 09.07.2015

  În atenția cetățenilor Republicii Moldova aflați în Republica Turcia

  Stimați cetățeni,

  Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia are plăcerea să vă informeze că, intenționează să organizeze recepția prilejuită de sărbătorile naționale, Ziua Independenței și “Limba Noastră”, pe data de 28 august 2015, în incinta Hotelului Spice, or. Belek, provincia Antalya.

  Cetățenii Republicii Moldova doritori să participe la eveniment, sunt rugați să ne informeze din timp pentru a le fi remise invitațiile nominale.

  Atragem atenția că, în zilele de 27 și 31 august 2015, Ambasada nu va funcționa.

  Ambasada Republicii Moldova la Ankara Tel: 312 446 55 27
  Fax: 312 446 58 16
  e-mail: ankara@mfa.md

 • 28.05.2015

  Prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici a vizitat expoziția de automobile ”Istanbul Autoshow 2015”

  În drum spre Kazahstan, la 27 mai curent, delegația Republicii Moldova condusă de Prim-ministrul Chiril Gaburici, unde urmează să participe la lucrările ședinței Consiliului șefilor de guverne CSI, a avut o escală în Istanbul.

 • 15.05.2015

  Primul Festival internațional de marionete de la Ankara

  La 14 mai curent, în incinta teatrului Tempo a avut loc ceremonia oficială de deschidere a primului Festival internațional de marionete de la Ankara, Republica Turcia. Evenimentul respectiv va dura până la 21 mai curent și întrunește invitați din Bulgaria, Italia, Moldova, Rusia și Spania.

 • 08.05.2015

  În atenția veteranilor celui de al Doilea Război Mondial și persoanelor care au muncit în spatele frontului

  În conformitate cu Decretul Președintelui nr. 1524-VII din 16 aprilie 2015 privind conferirea medaliei comemorative “70 de ani de la victoria asupra fascismului în cel de al Doilea Război Mondial”, veteranilor și persoanelor care au muncit în spatele frontului – cetățeni ai Republicii Moldova, li se conferă medalia comemorativă în cauză.

 • 28.04.2015

  Turneul Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare “JOC” în Republica Turcia

  În perioada 26-30 aprilie 2015 Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare “JOC” se află într-un scurt turneu în Republica Turcia