ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada

Linia telefonică de urgență:
(0090) 5386872101
Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții.
La acest număr nu se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.Privatization

Consulatului general la Istanbul Centrul de Apel

ASP Programul-pilot de atragere a remitenţelor în economie

Invest

antitrafic

E-services Chamber

Adresa ambasadei:

Kaptan Paşa sok., No. 49,
06700 G.O.P., Ankara, Turcia

Tel.: (+ 90 312) 446 55 27
Fax: (+ 90 312) 446 58 16
E-mail: ankara@mfa.md

Activitatea Ambasadei

 • 12.12.2018

  Comunicat de presă

  Pe data de 10 decembrie curent, Ambasadorul Igor Bolboceanu a avut o întrevedere cu Osman Arslan, director general al ”Halkbank”, una din cele mai importante structuri financiare de stat din Republica Turcia.

 • 03.12.2018

  Comunicat de presă

  În perioada 28-30 noiembrie 2018, funcționarii Ambasadei Republicii Moldova în Republica Libaneză, cu sediu la Ankara, Tudor Vasilica, Consilier și Sorin Pleșca, Secretar II, Consul au efectuat o deplasare de serviciu în orașul Beirut, Republica Libaneză.

 • 21.11.2018

  Comunicat de presă

  În perioada 16-17 noiembrie 2018, funcționarii Ambasadei, Tudor Vasilica, Consilier și Sorin Pleșca, Secretar II, consul au efectuat o deplasare de serviciu în orașele Izmir și Manisa, Turcia.

 • 02.11.2018

  Vizita Ministrului sănătății, muncii și protecției sociale al Republicii Moldova, Silvia Radu, la Istanbul

  Pe data de 27 octombrie 2018, Ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Silvia Radu a efectuat o vizită de lucru la Istanbul, unde, la invitația părții turce a participat la cea de-a 5-a ediție a Congresului mondial medical al lumii turcești.

 • 30.10.2018

  Ambasada vine mai aproape de tine în or. Belek, regiunea Antalya

  În perioada 2-3 noiembrie curent funcționarul consular al Ambasadei va efectua o deplasare în or. Belek, regiunea Antalya, pentru prestarea serviciilor consulare cetățenilor moldoveni în teritoriu.

 • 29.08.2018

  Ziua Independenței RM sărbătorită la Ankara

  29 august, Ankara - Cu prilejul sărbătorilor naționale, Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia a organizat o recepție desfășurată în Centrul de cultură și congrese ”Nazim Hikmet” din sectorul Yenimahale.

 • 01.08.2018

  Comunicat de presă

  30 iulie, Ankara – Ambasadorul Igor Bolboceanu a avut o întrevedere cu Seyit Ahmet Baș, Președintele Curții de conturi a Republicii Turcia, Președinte în exercițiu al Organizației Europene a Instituțiilor Supreme de Audit (EUROSAI), cu ocazia înmânării Brevetului și distincției ”Pentru merit”, conferite demnitarului de Curtea de Conturi a Republicii Moldova.

 • 03.07.2018

  Întâlnirea cu delegația sindicatelor din Republica Moldova

  Pe data de 3 iulie curent, Ambasadorul Igor Bolboceanu, a avut, în incinta misiunii, o întâlnire cu delegația Federației sindicatelor din Republica Moldova ”SINDLEX” condusă de Mihai Lascu,

 • 18.05.2018

  Republica Moldova sărbătorită în sectorul Keçiören a municipiului Ankara

  Pe data de 17 mai curent, Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia, alături de Asociația de Prietenie Moldova-Turcia a participat la cea de-a 9-a ediție a Festivalului International Ramadan, organizat tradițional în fiecare an de Primăria sectorului Keçiören.

 • 27.04.2018

  Întâlnirea cu Vicepreședintele Casei Naționale de Asigurări Sociale a Republicii Moldova

  Aflată la Ankara, unde participă în perioada 25-27 aprilie curent la cel de-al 7-lea Simpozion Internațional de Securitate Socială în domeniul Migrației, Tatiana Popa, Vicepreședintele Casei Naționale de Asigurări Sociale a RM a vizitat Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia.

 • 25.04.2018

  Consultările politice interministeriale moldo-turce de la Ankara

  Pe data de 24 aprilie curent, la Ankara, a avut loc următoarea rundă de consultări interministeriale, conduse de Secretarul de Stat al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Tatiana Molcean, și Subsecretarul adjunct al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Ümit Yardım.

 • 12.04.2018

  Vizita delegației Comisiei pentru politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova condusă în Republica Turcia

  Delegația Comisiei pentru politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova condusă de Președintele comisiei, Violeta Ivanov, s-a aflat în zilele de 12–13 aprilie curent în Republica Turcia, la invitația Președintelui Comisiei pentru politică Externă a Marii Adunări Naționale, Volkan Bozkır.

 • 26.03.2018

  Forumul economic Moldova-Turcia de la Istanbul

  Pe data de 23 martie curent, la Istanbul, s-a desfășurat Forumul economic Moldova-Turcia, organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova în cooperare cu Uniunea Camerelor și Uniunilor Burselor de Mărfuri din Turcia și suportul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Turcia.

 • 21.03.2018

  Sărbătorile primăverii la Istanbul și Ankara

  Pe data de 17 martie curent, la Istanbul, în incinta companiei ”SUMMA GROUP” și pe data de 18 martie curent, la Ankara, la hotelul ”IÇKALE”, Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia împreună cu comunitatea moldovenilor din această țară au organizat sărbătorirea ”Mărțișorului” și Zilei Internaționale a Femeii.

 • 15.03.2018

  Sărbătorile primăverii la Beirut

  Pe data de 12 martie curent în incinta Centrului Cultural-educațional ce activează la Consulatul Onorific al Republicii Moldova din Beirut (Sil El Fil, Mkalles Roundabout, ESLA Head Office, Beirut, Liban),

 • 15.03.2018

  Sărbătoarea Mărțișorului marcată la Ankara

  Pe data de 13 martie curent, la Ankara, Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia a organizat împreună cu misiunile diplomatice ale Bulgariei, Macedoniei, României, evenimentul de prezentare a practicilor culturale asociate cu sărbătoarea ”Mărțișor/Martenitsa/Martinka” din cele 4 state est-europene, inclusă în luna decembrie 2017, în lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al UNESCO.

 • 13.02.2018

  Întrevederea cu Președintele Comisiei pentru Politică Externă din cadrul Marii Adunări Naționale a Republici Turcia

  Pe data de 13 februarie curent, Ambasadorul Igor Bolboceanu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Volkan Bozkır, Președintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia.

 • 19.01.2018

  Vizita de studiu în Republica Turcia a delegației Consiliului Coordonator al Audiovizualului, condusă de dl Dragoș Vicol, Președintele

  În perioada 17-19 ianuarie curent, la invitația Consiliului Suprem al Radio și Televiziunii din Republica Turcia (RTÜK), delegația Consiliului Coordonator al Audiovizualului al Republicii Moldova, condusă de Președintele CCA, Dragoș Vicol a efectuat o vizită de studiu în or. Ankara.

 • 14.12.2017

  Întrevedere cu Vicepremierul Republicii Turcia

  Pe data de 14 decembrie curent, Ambasadorul Igor Bolboceanu a avut o întrevedere de lucru cu Vicepremierul Republicii Turcia, Hakan Çavuşoğlu, în contextul apropiatei vizite în Republica Moldova a acestuia pentru a participa la Chișinău, în perioada 18-20 decembrie curent, la lucrările celei de-a 9-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-turce de colaborare economică.

 • 27.11.2017

  Deplasarea funcționarului consular al Ambasadei în Regatul Hașemit al Iordaniei

  În contextul proiectului Ambasada vine mai aproape de tine, în perioada 24-26 noiembrie curent, funcționarul consular al Ambasadei a întreprins o vizită de serviciu în or. Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei, unde au fost oferite consultări și servicii consulare cetățenilor stabiliți cu traiul în Iordania.